top of page

Goed nieuws uit Halveweg!


Parochiehuis Halveweg blijft open!

Even herinneren.

Na een dak expertise was de conclusie van de expert architect dat bij stormweer of hevige sneeuwval het dak van het ‘Parochiehuis Halveweg’ onveilig was. De parochiegemeenschap Kerk in Zonhoven, wou dit risico niet nemen. Daarom werd er samen met het bisdom, dat instaat voor het patrimoniumbeheer van de kerkgemeenschappen in Limburg, de tijd gegeven aan de vzw Parochiehuis Halveweg, die de uitbating doet, tot 30/06/2023 om dit probleem op te lossen.

Actie.

De vzw Parochiehuis Halveweg vroeg hierop aan een bevoegde stabiliteitsingenieur een stabiliteitsstudie te doen. Een dakwerker voerde in opdracht van de vzw de nodige werken en verstevigingen uit. De stabiliteitsingenieur controleerde hierna opnieuw het dak en leverde een officiële goedkeuring van stabiliteit af.

Tevreden!

De parochiegemeenschap Kerk in Zonhoven, het Bisdom Hasselt en vzw Parochiehuis Halveweg zijn tevreden over dit resultaat. Samen werd een nieuwe overeenkomst opgemaakt zodat het ‘Parochiehuis Halveweg’ veilig de deuren kan open houden.

Opgelucht.

Verenigingen, organisaties en privépersonen zijn opgelucht dat het veel gebruikte en gezellige parochiehuis van Halveweg beschikbaar blijft. Buurtschap Halveweg ijvert om het rijke socio-culturele leven op Halveweg in stand te houden. Het Parochiehuis van Halveweg als ontmoetingsplaats heeft hierin sinds 1947 een centrale plaats.

En nu verder...

We weten natuurlijk dat het Parochiehuis van Halveweg en andere zalen in Zonhoven verouderd zijn. Met het oog op de verkiezingen hopen we dat het bestuur van onze mooie gemeente aandacht zal hebben voor deze zalen en zal helpen om deze goed te renoveren, in stand te houden of eventueel in de toekomst zelfs te vernieuwen.

Mensen die blijven samen komen in lief en leed is een droom, zowel voor Kerk als staat. In de Zonhovense buurten hebben we feestzalen nodig op maat van iedere mens en vereniging.

117 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page