top of page
Screenshot_20211202-203945_Gallery.jpg

Huwelijk

Zoek je een datum voor een huwelijk of heb je hieromtrent vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat of de pastoor.
 

Aanvraag

Vooraleer men een kerkelijk huwelijk aangaat, is er een ‘ondertrouw’ voorzien. Dit gebeurt in een gesprek met de priester die je huwelijk zal inzegenen. Hierin wordt er gesproken over de betekenis van het kerkelijk huwelijk en wordt het huwelijksdossier ingevuld. Voor dit dossier is er een doopbewijs nodig van beide partners. Dit bewijs kan je bekomen in de parochie waar je ingeschreven bent in het doopregister/waar je gedoopt bent. Zo niet dan zorgt ons secretariaat voor de opvraging ervan.
 

Prijs

De prijs van een huwelijksviering bedraagt 300 euro, dit dient vooraf overgeschreven te worden op rekeningnummer
BE49 4547 0651 9171.
 

Kerk, datum en uur

In elke parochiekerk van Zonhoven en ook in de kapel Ten Eikenen kan de huwelijksinzegening doorgaan.

Voor het vastleggen van datum en uur van een huwelijk kan je best contact opnemen met ons secretariaat of met de pastoor, alvorens je te wenden tot de gemeente of een mogelijke feestzaal. Zo kunnen wij nagaan of de kerk, de kapel en de priester nog vrij zijn op de gevraagde datum.

Contactpersoon: Lieve Mommen, secretariaat (011/74 00 13).
 

De zin van een kerkelijk huwelijk.

In een huwelijk verbinden man en vrouw zich met elkaar voor het leven. Die belofte van liefde is zo mooi en waardevol, dat we ook Gods zegen willen vragen over de goede en kwade dagen, bij ziekte en gezondheid en in rijkdom of armoede. Dat wordt uitgedrukt in een huwelijksviering waarin twee mensen hun huwelijksbelofte uitspreken ten overstaan van elkaar, van de gemeenschap en van God.
 

Verloofdenontmoeting

Er wordt een moment van gezamenlijke voorbereiding op het huwelijk georganiseerd in het dekenaat Hasselt, waar Zonhoven bij hoort. Meer info maarten_van_eeckhout_4@hotmail.com

bottom of page